PSYKOTERAPEUTTI

Olen Kuopiossa toimiva kognitiivisen käyttäytymisterapian ylemmän erityistason psykoterapeutti (YET), Seija Nyyssönen. Minulla on aikuisten ja nuorten kuntoutuspsykoterapian palveluntuottajapätevyys. Olen myös kriisihoidon EMDR- terapeutti. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset, myös ilman lähetettä tai diagnoosia.

Asiakkaan kohtaamista ohjaa oma ihmisyyteni- elämän varrella on paljon koettua ja yhä koettavaa.
Olkoon se elämän rikkautta, ihmisyyttä ja inhimillisyyttä. Terapeuttina olen rauhallinen, kuunteleva, mutta myös aktiivinen osallistuja. Terapia on minun ja asiakkaan yhteinen, luottamuksellinen matka.

Pyrin siihen, että voit terapiassa vapaasti ja turvallisesti ilmaista kaikenlaisia ajatuksia, tunteita, kokemuksia, mielikuvia ja muistoja. Sinun ei tarvitse osata selkeästi kertoa tilanteestasi, analysoida tai pohtia syvällisiä. Toki näin voit tehdäkin, mutta minä terapeuttina kannan vastuun, että etenemme sinun tilanteestasi käsin. Selkeys ja ymmärrys tulee sitten terapian edetessä.

Uskon ihmisen hyväksyvään, ystävälliseen ja arvokkaaseen kohteluun. Jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa ja jokainen haluaa viime kädessä selviytyä ja mennä elämässään eteenpäin; pystyä katsomaan levollisin mielin menneisyyteensä, elämään tässä hetkessä ja olemaan toiveikas ja luottavainen tulevaisuutensa suhteen. Sinä et ole yksin vastuussa siitä, millaista elämäsi on, mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä. Niin monet asiat vaikuttavat asioiden ja elämän kulkuun. Vaikeissa elämän tilanteissa kukaan ei selviä yksin.